Het Netwerk Chronische pijn behandelt chronische vermoeidheid naar aanleiding van de inzichten van Annemarieke Fleming ( studie klinische psychologie 2001)

In haar boek “Je vermoeidheid te lijf” richt Annemarieke Fleming zich op het begrijpen en behandelen van chronische vermoeidheid.

De chronisch pijn therapeuten onderzoeken met de cliënt de verschillende oorzaken van vermoeidheid, waaronder fysieke, emotionele en mentale factoren, en zij leggen uit hoe deze elkaar kunnen beïnvloeden. In de behandeling krijgt de cliënt praktische adviezen voor het verbeteren van de slaap, voeding en beweging, en wordt het belang van het vinden van een balans tussen activiteit en rust benadrukt. Zo ook bespreken we de rol van stress en angst bij vermoeidheid en bieden wij technieken om hiermee om te gaan.

Ten slotte krijgt de cliënt adviezen voor het omgaan met vermoeidheid op eventueel het werk en in relaties, en moedigen we cliënten  aan om positief te blijven en te geloven in hun vermogen om hun vermoeidheid te overwinnen.